Top Fit Kids
jouw sterren:
0
 
 
Terug
1

Vrolijke ballonspellen

Deze ballonspelletjes voor binnen zijn perfect voor op koude of regenachtige dagen. Zorg dat je genoeg ruimte om je heen hebt en dat je niks om kunt stoten. Vraag eerst aan een volwassene waar je de spelletjes mag spelen.

Ballon-web-1

 

Tegen de muur

Voor 1 persoon

 1. Ballon-web-3Ga op een paar stappen afstand van een muur staan – controleer wel eerst of er geen spiegels of foto’s aan hangen!
 2. Houd de ballon omhoog met één hand, en geeft hem dan een harde tik met de andere hand zodat hij tegen de muur stuitert.
 3. Zodra de ballon terug stuitert, sla je hem weer tegen de muur.
 4. Kijk hoe vaak je dit kan doen voordat de ballon op de grond valt - probeer steeds je record te verbeteren.
Zonder handen Ballon-web-2

Voor 2 personen

 1. Vraag een volwassene om scheidsrechter te zijn. De scheidsrechter gooit de bal in de lucht.
 2. De eerste persoon die de bal aanraakt probeert de bal omhoog te stuiteren met een lichaamsdeel. Maakt niet uit waarmee, als het maar niet je handen zijn!
 3. Bij de derde keer stuiteren moet de speler de ballon naar de andere speler stuiteren.
 4. De andere speler krijgt ook drie stuiters, bij de derde moet de ballon weer terug, enzovoorts.
 5. Als de ballon de grond raakt terwijl één van de spelers aan de beurt is, of als de speler de ballon aanraakt met zijn handen, verliest de speler een leven. Elke speler begint met drie levens – de eerste speler die als eerst alle drie de levens verloren heeft, verliest het spel.
Volleybal-lon Ballon-web-1

Voor 2 personen

 1. Maak een ‘net’ door een streep op de grond te maken van bijvoorbeeld sjaals of touwtjes – het doel van het spel is om de ballon op de grond te laten komen aan de andere kant van het net.
 2. Spelers serveren om de beurt door de ballon met één hand omhoog te houden en hem dan met de andere hand over het net te slaan.
 3. De speler aan de andere kant van het net moet de ballon terugslaan voordat hij de grond raakt. Je kunt de ballon raken door hem over het net terug te slaan met je handen, of door hem met de binnenkant van je onderarmen omhoog te stuiteren. Dit is het makkelijkst als je je vingers samenvouwt en je armen uitsteekt onder de ballon.
 4. Iedere keer dat de ballon op de grond valt, krijgt de speler aan de andere kant van het net een punt. De eerste speler met 25 punten wint!

 

Je kunt dit spel ook in teams spelen. Zorg dat er evenveel spelers zijn aan allebei de kanten van het net. De spelers in elk team kunnen de ballon naar elkaar overslaan voordat ze de ballon terug over het net slaan – iedereen mag de ballon maar één keer aanraken voordat hij over het net gaat.

1 2 3 4
Volgende  
MUTE