Top Fit Kids
jouw sterren:
0
 
 
Terug
1

Soorten vis

Leer met Wijze Willem Wijze-Willem

Vis (bijvoorbeeld zalm en tonijn) en schaaldieren (bijvoorbeeld krab en garnalen) zijn gezond. Ze bevatten veel eiwitten die je lichaam helpen te groeien. In sommige soorten vis zitten ook gezonde vetten, bijvoorbeeld in zalm, makreel en haring. Dit zijn omega-3 vetten.

 

TIP: print dit blad voor een leuke placemat!

Diep-in-de-zee-sheet  PRINT DIT!

 

 

 

 

 

 

Zalm Zalm

Zalm is een grote vis. Je kunt het kopen als filet, in plakjes (gerookt) of in blik. In zalm zitten veel goede vetten. Je kunt zalm stoven, bakken of grillen. Zalm is ook lekker door de pastasaus.

Zalm-vis 

Tonijn Tonijn

Tonijn is een grote vis. In de winkel kun je het kopen als filet, steak en in blik. Je kunt tonijn bakken en grillen. Tonijn is lekker in een salade met aardappelen, sperziebonen, tomaten en halvanaise.

1Tonijn-vis 

 

Garnalen Garnalen

Garnalen zijn schaaldieren . Je kunt ze rauw of Gernaal-diervoorgekookt kopen. Ze zijn lekker op een volkorenbroodje met magere mayonaise en waterkers.


 

Krab Krab

Krab is een schaaldier. Je kunt het vers kopen, maar ook gekookt of in blik. Krab is lekker in een pastasalade met tomaten, mais en lenteuitjes.  

 Krab-dier

 

Makreel Makreel
Makreel is een middelgrote vis. Je kunt deze
Makreel-vis vaak vers kopen, maar ook gerookt en in blik. Gegrilde makreel is heel lekker met een verse groene salade. 


SardientjesSardientjes

Sardientjes zijn kleine visjes. Je kunt ze vers kopen en ook in blik. Sardientjes uit blik op tomatensaus zijn lekker op een volkorenbroodje met sla en een beetje citroensap.

Sardine-vis


KabeljauwKabeljauw

Kabeljauw is een middelgrote vis en heeft een fijne smaak. Je kunt kabeljauw grillen, bakken, stomen en stoven.  Van kabeljauw maken ze ook kibbeling. Kabeljauw-vis
Zeebaars

Zeebaars

Zeebaars is een middelgrote vis en kun je vaak vers kopen als een geheel of in filets. Probeer eens zeebaars gebakken in aluminiumfolie met citroengras en gember. Lekker met broccoli. Zeebaars-visHaringHaring

Haring is een kleine vis die we in Nederland veel eten. Haring is heel gezond omdat er goede vetten in zitten. Haring is lekker als tussendoortje met uitjes en augurken. Maar kan ook op een volkorenbroodje. Haring-visvragen

1 2 3 4 5 6
Volgende vragen
MUTE