Top Fit Kids
jouw sterren:
0
 
 
Terug
1

Bewegen

Hap-voetbalt ingekleurd

Je lichaam is een geweldige machine. Als je beweegt werken je spieren, botten en gewrichten allemaal samen. Als je weinig beweegt, wordt de machine stroef.

 

Van veel bewegen krijg je sterke botten, spieren, een gezond hart en gezonde longen. Kijk maar eens naar topsporters of sommige popsterren.

 

 

 

 

 

 

prof_rennendBewegen maakt gelukkig

 

Word jij ook blij van bewegen? Natuurlijk, want sporten en spelen is leuk. Maar je lijf geeft je er ook een beloning voor. Als je beweegt komt er in je hersenen endorfine vrij. Dat is een stof die je een gelukkig gevoel geeft. Nog een goede reden om lekker te bewegen dus.

 

Brandstof voor de machine

 

Als je veel beweegt heb je energie nodig. Net als elke andere machine. Wie goed eet, kan lekker blijven bewegen. Ga ook eens op bezoek bij Kees Kok en leer alles over gezond eten.

Over bewegen 3

Ik houd niet van sport”

 

Echt niet? Nou, dat kan gebeuren. Maar er zijn nog andere manieren om te bewegen. Wat dacht je van dansen, skeeleren, fietsen? Of traplopen, touwtje springen, de hond uitlaten? Het beste is om iedere dag lekker veel te bewegen. Want als je veel beweegt, krijg je ook meer energie om dingen te doen.

Over bewegen 4

Maak je niet dik

 

Gezond zijn betekent ook dat je een gezond gewicht hebt. Dus dat je niet te dik of te dun bent. Een gezond gewicht krijg je door gezond te eten en veel te bewegen. Als je eet, krijg je energie. Als je beweegt, verbruik je de energie. Als je net zoveel energie verbruikt als je binnenkrijgt, is je lichaam in balans. Zo word je niet te dik.

 

Kijk snel welke spellen je allemaal op het schoolplein kunt doen.

 

Heb jij ook een vraag over bewegen? Stuur deze dan aan Professor Peer.

Lees alle vragen en antwoordenvragen

 
1 2 3 4
Volgende vragen
MUTE